Ringelberg Tours - sicilie

Deze reis was een prachtige ervaring vol muzikale hoogtepunten en culturele ontdekkingen

Wij hebben een mooie en avontuurlijke groepsreis voor het Hofstads JeugdOrkest naar Sicilië verzorgd. Deze twaalfdaagse reis werd een onvergetelijke ervaring voor de bijna negentig deelnemers. Met twee bussen en aanhangers vertrokken we, volledig volgepakt met instrumenten en benodigdheden!

Jeugdorkest
Ringelberg jeugdorkest reis

Onder de enthousiaste begeleiding van onze touringcarchauffeurs Peter en Xander werd deze muzikale tour een groot succes. Zij hebben een mooi verslag gemaakt!

Schloss Weikersheim
De reis begon vroeg op Koningsdag, met als eerste bestemming Schloss Weikersheim in Duitsland. Hier bevindt zich een muziekschool, waar de groep kon overnachten. De volgende dag werd besteed aan repetities, gevolgd door een indrukwekkend concert in de prachtige concertzaal van het slot. Dit zorgde voor een schitterende start van de reis.

Olijfbomen
Vervolgens ging de reis richting Genua, waar we met de groep aan boord gingen van een ferry voor de bijna 21 uur durende vaart naar Palermo, Sicilië. De bussen werden veilig vastgezet in het ruim, en na een nacht op zee bereikten we de haven van Palermo. Vanaf daar reisden we verder naar het zuiden van het eiland, naar Agrigento. Onderweg bewonderden we een prachtig landschap vol olijfbomen, op weg naar Camping Valle dei Templi.

Repeteren, bezienswaardigheden en optreden
Elke dag op de camping was volgepland met activiteiten: oefenen, het bezoeken van bezienswaardigheden en het geven van concerten. Er was de gezamenlijke repetitie met een Siciliaans orkest in Agrigento-stad, in voorbereiding op het concert aan het einde van het verblijf op Sicilië. Daarnaast hebben we op een lokale feestdag Siculiana bezocht, waar een concert werd gegeven in de kerk van dit charmante dorp.

Concert muziekschool
De groep flaneerde over de brede boulevard van San Leone en speelde ensembles in de Vallei van de Tempels, gevolgd door een avondconcert. Het verblijf op Sicilië werd afgesloten met een concert op de muziekschool in San Leone, Agrigento, waarna de terugreis naar Den Haag begon. Van Palermo, met een schip dat via Tunesië, Sardinië en Corsica kwam, zijn we teruggevaren naar Genua. Vanaf daar reden we weer terug naar Nederland.

Talloze hoogtepunten
Deze reis was een prachtige ervaring vol muzikale hoogtepunten en culturele ontdekkingen. We zijn met de groep door zeven landen gereisd en hebben over internationale wateren gevaren. Zelfs met een glimp van Afrika! Wij waren blij met de energie en het enthousiasme van de groep, en de vele mooie momenten die deze reis onvergetelijk maakten. Wat ons betreft, is deze reis zeker voor herhaling vatbaar!

Blij met Peter en Xander
De orkestleden zien beide chauffeurs ook graag weer achter het stuur bij hun volgende tournee. Eén van de ouders verwoordt het op de volgende wijze: “Peter en Xander zijn zeer ervaren chauffeurs gebleken, maar hebben zich bovendien als mede-tourleiders gedragen. Ze waren altijd bereid mee te denken met de groep en hadden een oplossing voor alle vragen die in eerste instantie onmogelijk leken. Ze waren altijd in voor een grapje, maar ook voor een serieus gesprek wanneer daar om gevraagd werd. Niets werd zomaar weggewuifd en over alles dachten ze met ons mee zonder zich aan de groep op te dringen. Als we de volgende tournee gaan voorbereiden, vragen we zeker weer aan Ringelberg Tours of zij weer met ons mee kunnen reizen!”

Geïnspireerd geraakt?

Deel dit bericht 

Adres

Staalstraat 10-12
2984 AJ  Ridderkerk

Spullen kwijt?

Spullen verloren in één van onze wagens? Grote kans dat we het hebben gevonden!